Fonds voor Communicatie Innovatie

‘Shit Happens’ winnaar Studentencategorie Kalenderwedstrijd 2013

Met de provocerende naam “SHIT HAPPENS” hebben studenten van de Fontys Hogeschool Communicatie, Eindhoven de Studentenprijs van de Kalenderwedstrijd 2013 gewonnen. De interactiviteit (kalender met spel app) en een doelgroepgerichte creatieve oplossing met humoristische knipoog voor een praktisch probleem, gaven de doorslag voor de vakjury.

Wie kent niet het gedonder van de vuile WC in het studentenhuis? Iedereen gebruikt ‘m maar niemand staat te trappelen om ‘m schoon te maken. Schoonmaak roosters werken meestal maar een paar weken en dan glijdt de discipline weer door de stortbak naar buiten. Het concept van SHIT HAPPENS is eenvoudig en waarschijnlijk ook doeltreffend: met een wekelijkse prijsvraag kunnen de bewoners van elk (studenten)huis spelenderwijs de ellende van het schoonmaken verdelen: ‘the loser cleans it all’.

Omslag-Shit-Happens-WEB
Dat spel wordt overigens gespeeld met een smartphone app: op de kalender is een dagelijkse puzzel afgedrukt, via de smartphone geeft elke wc-gebruiker zijn of haar antwoord in. Degene met de minste punten mag die week de WC-eend en de schoonmaak bleek gebruiken om het toilet grondig schoon te maken.

Met de ondersteuning van de Studentencategorie door de Van Speijk Innovatie Prijs verdient het winnende team een stimuleringspremie van €2.500,-. Daarmee kan het idee verder worden uitgewerkt en komt de daadwerkelijke uitvoering van idee wellicht binnen handbereik. En dat zou voor de studenten Niek Cloin, Gina Poortman, Michael van den Bogert en Joyce van de Vondervoort een prachtige afsluiting zijn van hun opdracht: de daadwerkelijke productie van hun concept. We blijven de groep volgen en hopen meer te kunnen berichten over hun pogingen hun dromen te verwezenlijken.