Fonds voor Communicatie Innovatie

Marleen Annema wint Van Speijk Innovatie premie voor Studentenprijs Kalenderwedstrijd 2014

Marleen Annema is de winnaar van de studentenprijs van de Kalenderwedstrijd 2014. Met haar concept ‘Threehundredsixtyfive’ wint zij niet alleen de studentenprijs maar ook de Van Speijk Innovatie Prijs waaraan een stimuleringspremie van € 2.500,00 is verbonden.

‘Threehundredsixtyfive’ is gebaseerd op een 365 dagen fotoproject. Iedere dag een foto, een jaar lang. Daarvoor worden twaalf wegwerpcamera’s en twaalf kalenderboekjes gepresenteerd in een letterbak. Dat levert diegenen, die hiervoor het geduld en de discipline hebben, aan het eind van het jaar in fotoboekjes verpakte beelden. ‘De gebruiker maakt elke dag een foto die na het ontwikkelen van het rolletje kunnen worden geplakt in het boekje dat hoort bij die maand. De doelgroep is erg breed: hippe jonge mensen, jonge gezinnen, kunstliefhebbers.’

De vakjury deelt de mening dat dit concept verschillende leeftijdscategorieën en doelgroepen aanspreekt. Ook de praktische, zeer goede uitvoerbaarheid werd gewaardeerd. Waarbij opgemerkt dat het product ook themagebonden kan worden gemaakt, bijvoorbeeld het eerste levensjaar van een kind.

De studentenprijs is relatief nieuw en werd voor de derde keer uitgereikt. In deze categorie gaat het om concepten, die uitgewerkt kunnen worden tot ‘echte’ kalenderproducten. Aan dit onderdeel nemen verschillende onderwijsinstellingen deel. Dit jaar waren er inzendingen van het Art & Design College Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle. Per opleiding werd er door de vakjury een winnaar gekozen en uit de vier besten werd Marleen Annema (student aan CIBAP vakschool voor verbeelding in Zwolle dus overall winnaar van deze categorie van de Kalenderwedstrijd 2014.