Fonds voor Communicatie Innovatie

AR(t)Tour

Posted in: Donaties

Ken je dat? Je loopt door je stad en je komt op een culturele hotspot of je ziet een fantastisch kunstwerk, en dat je je dan afvraagt; “van wie is dat kunstwerk eigenlijk en wat heeft de kunstenaar bedoeld met dit kunstwerk en klopt het wel wat ik erover heb gehoord?”

Tijdens de AR(t)TOUR kun je vanuit je telefoon een virtuele kunstenaar oproepen. Dat is niet zomaar een kunstenaar, maar de kunstenaar zelf, die jou één op één vertelt over het kunstwerk waar je voor staat. Deze kunstenaar zal als hologram voor jou verschijnen. Met de AR(t)TOUR ben je vrij om te gaan en staan waar je wil, je hoeft geen gids te volgen en kunt de tour alleen doen, met een groep of met je gezin. Met deze eigentijdse technologie ben je in staat om je stad op een nieuwe manier te ontdekken en wordt de kunst en de kunstenaar dichter bij de beschouwer gebracht.

Het Fonds voor Communicatie Innovatie heeft het project van Daniëlle ter Haar van Pink Unicorn BV ondersteund met een donatie van €8.000. De AR(t)TOUR heeft in de zomermaanden van 2021 veel publiek getrokken als onderdeel van PROTO ART & DESIGN EXPO in de regio Zwolle. Verder heeft het project de nodige publiciteit gekregen.